BØRN & UNGE

 Energiens Folkemøde er også for børn og unge.

Lego-robotbane

Aalborg Universitet og Esbjerg Ungdomsskole har opstillet en bane, hvor du kan afprøve legorobotter. Robotterne er en del af First Lego League-konceptet.

Prøv banen og se om du er hurtigere end modstanderens robot!

Se mere her: https://firstlegoleague.dk/

 

 

 

 

Kan du løfte en bold med en mølle

Eleverne har forud for Energiens Folkemøde været på besøg i Ideværkstedet. Her har de arbejdet med den konkrete udformning: at løftr en bold med en mølle, ved at bruge engineering – arbejdsmetoden i børnehøjde.

Forløbet introducerer eleverne til engineering og gennem konkrete eksempler, hvor eleverne i grupper skal lave undersøgelser med forskellige mølletyper, vinger og gearing. Standen bemandes af 5. klasse fra Danmarksgadesskolen, som vi stå og formidle deres svar på opgaven.

Se evt. mere om forløbet her: https://www.ude.nu/grundskole/kan-du-l%C3%B8fte-en-bold-med-en-m%C3%B8lle

 

 

 

 

 

Bæredygtig Energiforsyning

9. klasses elever har eksperimenteret med træ som ressource forud for Energiens Folkemøde. Kig forbi standen og hør om træ er CO-neutral (klimavenlig) ?

Eleverne har prøvet at fremstille kul, som de vil fremvise.

 

 

 

 

 

Bliv grøn affaldshelt

Affaldssortering – afprøv dine evner inden for affald. Hvordan genbruges dir affald ? 4. klasses folkeskoleelever bemander standen.

Besøg Verdensmålshuset Genins stand og bliv klogere på affald.

Se mere på: https://www.ude.nu/grundskole/bliv-gr%C3%B8n-affaldshelt

 

 

 

 

 

Up-cycling af dit gamle tøj

Medbring din gamle t-shirt eller lignende og få genopliver dit tøj med et nyt look. Du kan designe dit eget print i et computersystem, hvorefter det vil blive trykt på dit tøj.

 

 

 

 

 

Kvantecomputer og tegneserier – hvad har det tilfælles?

Kig forbi standen og hør om tegneserien “Finn Foton”. Tegneserien “Finn Foton” er formidling af naturvidenskab i børnehøjde.

Der vil være bogudstilling og bogsalg og mulighed for at få en god snak om, hvad en kvantecomputer egentlig er for noget, og hvad den kan og i fremtiden vil kunne. Besøgende vil desuden kunne prøve kræfter med svære matematiske problemer af den slags, som kvantecomputere forhåbentlig kommer til at løse for os i fremtiden. Der vil være præmier på højkant til de bedste løsninger.

 

 

 

 

 

Edison-opfinderkonkurrencer og kickstarter-legater

Besøg Fonden for Entreprenørskabs stand og hør om deres projekter. Måske er din ide god nok til at du kan søge kvickstarterlegat? FFE afholder Edison-konkurrence for 6. årgang i Street Food fredag den 22/9. Et hold dommere fra erhvervslivet går rundt og bedømmer elevernes projekter.

Årets temaer “Vi skaber energi”

 

 

 

 

 

Krible Krable Mad – smag på fremtidens fødevarer!

Rybners Kok-, tjener og ernæringsuddannelsen vil uddele smagsprøver på fremtidens fødevarer

 

 

 

 

 

BRICKS – Byg med lego og vind!

Der vil være et kæmpe kar med LEGO på standen. Her vil der hver dag blive afholdt konkurrencer. Byggekonkurrencerne afholdes i aldersgrupperne 6-10 år og 11-16 år, og der vil blive udtrukket vindere to gange om dagen, kl. 12.00 og kl. 14.00.

 

 

 

 

 Hvor sker det ?

Klik på “Kort over børn/unge telte i Kongensgade” på forsiden af hjemmesiden.

Program og konkurrencer

Se også programmet for Ungdomsscenen de to dage og de mange konkurrencer og gode præmier der kan vindes.

 

 

 

Konkurrencer for folkeskolen

Konkurrencer for ungdomsuddannelserne