Q & A

Her kan du finde svar på de mest gængse spørgsmål i forbindelse med folkemødet.

Håndbog

DOWNLOAD HÅNDBOG HER

Her finder du vores håndbog med praktisk information til virksomheder, uddannelser m.v. på Energiens Folkemøde 2023.

Hvorfor Energiens Folkemøde?

Energiområdet er helt afgørende for Danmarks fremtid: Den grønne omstilling, virksomhedernes eksportmuligheder og danskernes hverdag er alle tæt koblet til energiområdet.
Danmark har stolte traditioner for at gå forrest på energiområdet. I de kommende år er der mere end nogensinde brug for, at Danmark skaber nye løsninger. Det vil skabe debat – og allerede nu ser vi, at energipolitiske spørgsmål som placering af vindmøller, stigende energipriser og omstillingen til elbiler engagerer danskerne. Derfor er det kun naturligt, at vi siden 2018 har afholdt Energiens Folkemøde i Danmarks energimetropol, Esbjerg. Igen i år faciliterer vi en national samtale mellem danskerne, beslutningstagerne og de forskere og virksomheder, som skaber nye løsninger.

Årets tema

Årets tema er klimavenlig energi og grøn omstilling med Esbjergerklæringen som omdrejningspunkt.

Realiseringen af Esbjergerklæringenbetyder yderligere 150 GW vindmøllestrøm fra Nordsøen i 2050 og produktionskapacitet til 20 GW grøn brint allerede i 2030. Alt i samarbejde mellem Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og EU

Hvor og hvornår?

Fredag d. 22/9 til lørdag d. 23/9 på Torvet i Esbjerg og i de omliggende gader.
Folkemødet skydes i gang med en åbningsreception torsdag kl. 9:15, hvorefter standene vil være ”åbne” fra kl. 09:30-17:00, fredag og 09.30 – 15.00 lørdag. 

Scener?

Der vil i år være tre scener: Folkescenenungescenen og Musikhuset Esbjergs Hovedfoyer.

Folkescenen vil være centralt placeret på Energiens Folkemøde, og der vil her blive holdt indslag og debatter under folkemødets tema.
Ungescenen skal engagere de unge under folkemødet. Her vil der særligt blive afholdt konkurrencer for de unge. Ungescenen vil om fredagen særligt henvende sig til folkeskolen (4. – 10. klasse), mens den om lørdagen vil henvende sig til ungdomsuddannelserne. Her vil der bl.a. være rollemodel- og karriereoplæg, hvorde videregående uddannelser inden for energibranchen vil være repræsenteret.